Robot Belgium

Just another SeoBureau site

U zult misschien verbaasd zijn over de verschillende soorten buiten- en tuinverlichting die er tegenwoordig zijn. Eén enkele stijl werkt niet in alle buitensituaties – sommige lampen bestrijken grotere afstanden, terwijl andere een klein gebied op de perfecte manier verlichten.

Ongeacht het doel van elke buitenlamp, is het belangrijk dat u ze stuk voor stuk kent. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over hoe u de buitenkant van uw woning het beste kunt verlichten. Een goed ontworpen buitenruimte drukt een sterke stempel op hoe uw eigendom er in zijn geheel uitziet.

Tuin wandlampen

shop nu ons assortiment buitenverlichting
Tuinverlichting
Wandlampen voor de tuin
Tuinwandlampen zijn een vorm van spot die speciaal voor de tuin is ontworpen. Het belangrijkste verschil is dat tuin wandlampen spots zijn die zowel opgaan in hun omgeving als deze verlichten.

Meestal worden tuinwandlampen gevoed via de hoofdstroomkabel die naar uw huis komt. Er zijn echter ook tuinverlichtingstoestellen die op batterijen werken. Het enige verschil is dat u de batterijen om de paar weken moet vervangen voordat ze leeg zijn, afhankelijk van hoe vaak uw buitenverlichting actief is.

Een andere optie is het gebruik van een energiebron op zonne-energie. Tuinverlichting op zonne-energie bespaart een behoorlijke hoeveelheid energie en vermindert ook uw maandelijkse elektriciteitsrekening. De initiële kosten zijn iets hoger dan voor een gewone lamp, maar op lange termijn bespaart u geld.

Tuinspieslampen
Garden spike lampen zijn precies hoe ze klinken. U neemt een gewone buitenlamp, bevestigt die aan een spike en steekt die in de grond waar u hem nodig hebt, dan hebt u een tuinspieslamp! Deze lampen zijn heel nuttig wanneer ze aan weerszijden van een pad in uw tuin worden geplaatst.

Net als bij wandlampen kunt u kiezen voor elektrische verlichting, verlichting op zonne-energie of op batterijen. De keuze is aan u en hangt af van uw tuinsituatie.

Tuinpaal verlichting
Tuinpaalverlichting lijkt op een typische straatlantaarn, maar dan korter. Ze zijn fantastisch voor het verlichten van grotere tuinen. De meest voorkomende tuinpaalverlichting heeft een 360-graden verlichting, wat betekent dat alles eromheen verlicht wordt. Ze zijn ook vrij krachtig, wat de reden is waarom ze het beste werken voor tuinen die aan de grotere kant zijn.

Er zijn alternatieve tuinpaal verlichtingsopties die hun licht richten in een 90-graden boog. Deze hebben nog steeds de neiging om krachtig te zijn, maar u kunt dat tegengaan met een dimmer als u denkt dat het nodig is.

Hanglamp verlichting
Buiten hanglampen zijn geweldig voor het instellen van de sfeer en het verlichten van een gebied. Ze worden meestal opgehangen aan bomen of afgelegen plafonds. Deze buiten hanglampen bieden ruime verlichting en voegen een mooi designelement toe door de interessante lampenkap waar hanglampen vaak mee komen.

De beste lamp om in een hanglamp te gebruiken is een LED. LED hanglampen verbruiken zeer weinig stroom terwijl ze toch een grote hoeveelheid licht produceren.

 

Buiten hanglamp

Algemene Buitenverlichting
Spots
Spots worden, net als de tuinverlichting, op een verhoogde plek geïnstalleerd, zoals aan een boom of muur. Deze schijnwerpers zijn ontworpen om zich te richten op een enkele locatie en deze goed te verlichten. Deze lampen worden gebruikt om specifieke kenmerken zoals een fontein of een pad te verlichten (hoewel u meerdere spots nodig heeft om het pad over de hele lengte te verlichten).

Buitenspotlights zijn verkrijgbaar met halogeen- of LED-lampen. Halogeenlampen zijn iets goedkoper dan LED’s. Leds besparen echter veel meer energie dan halogeenlampen, waardoor u na verloop van tijd geld bespaart. Niet alleen dat, maar LED’s produceren ook meer nuttige lumen dan halogeenlampen, zelfs wanneer de lampen dezelfde hoeveelheid energie verbruiken.

Schijnwerpers
Schijnwerpers kunnen op twee belangrijke manieren worden gebruikt. De eerste betreft de veiligheid. Schijnwerpers bestrijken een groot gebied in een straal van 120 tot 160 graden. Ze zijn meestal ongelooflijk krachtig en overstemmen alle andere verlichtingsvormen in de omgeving. U kunt ze instellen voor beveiligingsdoeleinden door sensoren te gebruiken. Op die manier worden de schijnwerpers alleen geactiveerd wanneer ze detecteren dat er ’s nachts iemand door uw tuin loopt.

De andere manier waarop u schijnwerpers kunt gebruiken is door ze laag bij de grond te plaatsen voor iets dat u wilt verlichten. U kunt er bijvoorbeeld een plaatsen voor een bijzonder grote boom of een waterfontein. Op deze manier wordt het licht geblokkeerd door het object dat het verlicht, waardoor het probleem van de schijnwerpers die al uw andere verlichting overstemmen wordt weggenomen.

Dekverlichting
Verlichting op het dek werkt op een vergelijkbare manier als ondergrondse verlichting. Het grote verschil is dat ze niet zo diep worden geïnstalleerd als ondergrondse lampen zouden zijn. Omdat ze in hout worden geïnstalleerd, kunnen ze in een veel ondieper gebied worden geïnstalleerd zonder het risico te lopen te worden beschadigd of omhoog te worden getrokken.

U kunt ook terrasverlichting in de grond gebruiken. Echter, de grond moet niet te moeilijk te graven of anders het licht zal niet werken allemaal dat goed. Plaatsen zoals uw bloembed zouden een goede keuze zijn.

Tags:  Bancs de jardin teaks –  Bancs en teck –  Gartenbank Teak online kaufen